Jak konzumace čištěné kamenné soli zatěžuje naše tělo:

Lidské tělo potřebuje cca 0,2g přírodní soli denně (dále jen soli). Teprve když dostaneme méně než 0,2g soli na den, dostaví se tzv. solný hlad….známý u zvířat.
Většina lidí trpí nedostatkem soli, i když jejich těla jsou přesycena NaCL. Průměrná spotřeba kuchyňské soli na osobu v dnešní západoevropské kultuře je cca 12 – 20g denně. Tělo identifikuje kuchyňskou sůl jako agresivní buňkový jed, jako nepřirozenou agresivní substanci, kterou díky své inteligentní vlastní ochranné funkci chce opět co nejrychleji vyloučit. Náš organismus dokáže vyloučit přes ledviny pouze 5 – 7g kuchyňské soli denně (v závislosti na věku, postavě a pohlaví). Proto jsou naše vylučovací orgány permanentně přetěžová-ny. Také skoro v každém konzervovaném produktu je Na Cl obsažena jako konzervační látka, takže i kdyby člověk doma už vůbec nesolil, přijme více kuchyňské soli než-li je vůbec schopen vyloučit.

Přebytečnou kuchyňskou sůl, kterou nebylo tělo schopno vyloučit se snaží formou izolace zneškodnit. To se děje tak, že tělo obklopí molekuly NaCl molekulami vody, tím ionizuje natrium a chlor, čímž se NaCl neutralizuje.
Voda k tomuto nutná však pochází z našich vlastních tělních buněk. Naše tělo musí tuto vysoce-strukturovanou buněčnou vodu obětovat aby zneutralizovalo NaCl. Při tomto procesu tyto buňky, kterým je odebrána voda, odumírají.

Další následky konzumace kuchyňské (čištěné kamenné) soli 

 

  Hlavní stránka o přírodní soli Cereus 

 

 

Copyright © Cereus s.r.o.
Všechny texty jsou chráněny autorským právem

Vyhledávání


logo

Novinka
Bio hřebíček