Těžba a postup zpracování himálajské soli Cereus

Himálajská sůl Cereus pochází z jednoho z nejstarších přírodních zdrojů na zemi, z jihozápadních fosilii Himalájí z provincie Punjab v Pakistánu (oblast cca 200 km jižně od Himálají geologicky přináležící k pohoří). Tato sůl je kolem 540 milionů let stará a je jedinečně čistá. Himálajská sůl Cereus je ručně těžena, omývána a sušena na slunci. Na jídelní sůl se používá jen ta nejlepší kvalita, cca 10% vytěžené soli.

V Pákistánu byla vytvořena výrobna pro zpracování soli, odpovídající přísným evropským podmínkám, od níž jsme obdrželi výhradní zastoupení pro odběr a distribuci této soli, kterou na trhu v České a Slovenské republice najdete pod značkou Cereus.

Všechny postupy, použitá zařízení, stroje a použití pracovního oblečení v procesu zpracování soli v provozovnách v Pákistánu odpovídají evropským hygienickým standardům pro zpracování potravin.

V celém procesu těžby a zpracování soli je dbáno na to, aby byly dodržovány férové podmínky:

  • Nevyužívání dětské práce
  • poskytování zdravotní péče
  • dodržování lidských práv a svobod
  • férové platební ohodnocení.

  

 

Himálajská sůl

Těžební oblast

Výrobní linka

- nerezový pásový posuvník (schválený pro styk s potravinami)
- specializované drtící/třídící/plnící zařízení (schválené pro styk s potravinami)

Balení himálajské soli

- specializované drtící/třídící/plnící zařízení (schválené pro styk s potravinami)

Plnění pytlů

Sklad himálajské soli